Hladno prešana ulja
Hladno prešana ulja proizvedena su hladnim tiještenjem zrna najčešće u pužnoj preši. Hladno prešana ulja se ponekad i nazivaju ekstra djevičaska ulja. Ovako proizvedena ulja nose prirodan miris,okus i boju biljke iz koje su proizvedena. Intenzivan okus hladno prešanih ulja može zauzeti arome jela koje se pripremaju, ali ponekad se hladno prešana ulja koriste pri aromatizaciji jelo. Pravilo je da ulja koja imaju intenzivniji prirodni okus i miris sadrže višu nutritivnu vrijednost i zdravija su. Ovakva ulja su tipična za hladna jela, salate, umake, marinade, lagano kuhanje i pečenje na niskoj temepraturi. Tipična hladno prešana ulja se ne preporučaju koristit iznad 160*C. S obzirom da hladno prešana ulja imaju visok udio nutritivnih sastojaka ona su brze pokvarljiva te se nakon otvaranja preporučaju iskoristiti unutar 6 tjedana.
Prednosti hladno prešanih ulja:
- Prirodna aroma
- Vitamini kao što su provitamin A i vitamin E ostaju potpuno neoštećeni
- Prirodna boja
- Intenzivan miris
- Čuvaju vaše zdravlje
Kontaktirajte Nas!
BIO ULJARICE d.o.o
Molve Grede 65
48327 Molve
CROATIA
T: +385 48 89 43 10
F: +385 48 89 41 42
E: info@uljarice.hr