Pogače

Prednosti hranidbe domaćih životinja uljnim pogačama:

  • visoka količina metaboličke energije
  • visoka probavljivost proteina i amino kiselina
  • stabilnost i svježina ( zahvaljujući visokoj količini tokoferola)
  • upotrebom prirodnog tokoferola postižu se bolji rezultati nego dodatkom sintetskog vitamina E
  • jednostavan i biološki najučinkovitiji način dodavanja masti
  • visok udio lecitina ( važan kod metabolizma masti)
  • visok sadržaj kolina ( važan kod održavanja zdravlja jetre i mozga)
  • izrazito ugodan okus i miris koji pojačava želju za hranom kod domaćih životinja
  • smanjeno prašenje prilikom hranjenja domaćih životinja

ZAŠTO POGAČA (A NE SAČMA)?

Sadržaj ukupnog proteina je veći u sačmama nego u pogači, no kolika je stvarno iskoristivost ( dostupnost životinji ), najnovija istraživanja su pokazala da domače životinje znatno bolje iskorištavaju proteine u pogačama nego u sačmama, naime pogače su vrlo kratko izložene visokim temperaturama te temeljem toga u ukupnom sirovom proteinu imaju viši postotak iskoristivog proteina.

Trebate Savjet?

BIO ULJARICE d.o.o
Molve Grede 65
48327 Molve
CROATIA
T: +385 48 89 43 10
F: +385 48 89 41 42
E: info@uljarice.hr

Hr EU EU
Sufinancirano sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.
Program 4.2.1 Program 4.2.2