Repičina pogača

Repičina pogača dobiva se prešanjem termički tretiranog zrna uljane repice (Brassica napus oleifera L.). Boje je najčešće žuto smeđe -crno smeđe. U proizvodnji se koristi tzv. 00- sorte uljane repice (dvostruki nulaš) koje sadrže gotovo zanemarive količine eruka kiseline i glukozinolata. Zbog povoljnog odnosa probavljivih bjelančevina (za preživaće 86, svinje 79 , za perad 76) repičina pogača koristi se za hranidbu svih vrsta domaćih životinja. Repičina pogača sadrži vrlo povoljan omjer aminokiselina (lizin 1,8%- 2,2 % ; metionin- cistin1,52% - 1,95) te visoku količinu minerala (fosfor 1,1%). Zbog izrazito povoljnog djelovanja na kvalitetu i količinu mlijeka i mliječnih proizvoda (maslac, vrhnje, sir, mliječni namazi ...) repičina pogača je neizostavna komponenta za hranidbu mliječnih krava.

Primjena za hranidbu :

  • mliječne krave 20%
  • ovce 20%
  • junadi 15%
  • svinje 8%-10%
  • piliće 0-21 dan 3%
  • pilići iznad 21 dan 5% -8%
  • nesilice 5%

Trebate Savjet?

BIO ULJARICE d.o.o
Molve Grede 65
48327 Molve
CROATIA
T: +385 48 89 43 10
F: +385 48 89 41 42
E: info@uljarice.hr

Hr EU EU
Sufinancirano sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.
Program 4.2.1 Program 4.2.2